Deleu_logo_2KL_neg
De beenhouwerijDe beenhouwerijFilmVleesCharcuterieTraiteurformulesGalerijNieuwsContact
hibvan hier
nlfr
shop online

+32 (0)56 51 33 26

banner

Ambachtelijk !

en dat proef je ...

De beenhouwerij

historyElke dag opnieuw streven wij ernaar u de meest verse en kwaliteitsvolle vleeswaren aan te bieden. Wij bieden u een ongezien assortiment charcuterie, alsook een uitgebreid aanbod vers vlees, bereidingen en kaas, dit alles in een vriendelijk en verzorgd kader.

Charcuterie Josué Deleu is al meer dan 50 jaar een vaste waarde in ‘de Barakken ‘ in Menen. De handelszaken in de Rijselstraat , net gelegen aan de Franse grens, vormen al decennia lang een toeristische trekpleister. Naast het grenstoerisme tijdens het weekend was er begin de jaren 50-60 een sterke grensarbeid. Héél wat Vlamingen gingen in Frankrijk aan de slag en deden dagelijks hun inkopen in de barakken, op weg van of naar het werk.

 

 

 

team

In april 1966 startte Josué Deleu samen met zijn echtgenote Lotharda Delporte de charcuteriezaak. Eind jaren tachtig stapte ook hun zoon Josué in de zaak. De winkel was gespecialiseerd in huisgemaakte charcuteriewaren.

In 2009 liet vader de beenhouwerij over aan zijn zoon Josué samen met zijn vrouw Trien Yperman. Het koppel verbouwde de zaak in maart 2011 en breidde het assortiment vleeswaren sterk uit. Naast huisgemaakte charcuterie, kwam er ook plaats voor vers vlees, gevogelte, konijn, kaas, Italiaanse specialiteiten, tapas,..

Na meer dan 50 jaar vakmanschap bouwde charcuterie Josué Deleu een sterke reputatie uit in de grensregio, door de lat dagdagelijks hoog te leggen en er naar te streven u de meest kwaliteitsvolle, eerlijke en verse vleeswaren aan te bieden.

De beenhouwerij

historyElke dag opnieuw streven wij ernaar u de meest verse en kwaliteitsvolle vleeswaren aan te bieden. Wij bieden u een ongezien assortiment charcuterie, alsook een uitgebreid aanbod vers vlees, bereidingen en kaas, dit alles in een vriendelijk en verzorgd kader.

 

 

 

Olé Olé Paté


Tendens 11/2018, ‘by Annelies Blomme’

Vlees

VarkensvleesRundsvleesKalfLamKonijnWildGevogelteBarbecue
foto
foto
foto

Varkensvlees

 

Een varken is een heel veelzijdig dier. Bij ons gaat geen enkel stuk van het varken verloren. Kotelet, spiering,varkensgebraad, gehakt, noem maar op...
Andere stukken worden verwerkt in onze huisgemaakte charcuterie.

Al ons varkensvlees is afkomstig van het Brasvar'varken. Het brasvarken is een Durocvarken dat ecologisch en diervriendelijk wordt gekweekt. Op het menu staat olijfolie, aardappelpuree, Filliers draf en maïs. Dit resulteert zich in heerlijk mals en sappig vlees.

Meer info omtrent dit heerlijk varken kan u nalezen op www.brasvar.be

Rundsvlees

Wij werken uitsluitend met rundsvlees van de beste kwaliteit: veilig, gezond en traceerbaar. 

Bij ons vindt u verschillende runderrassen, vers of gerijpt..

Belgisch Wit-Blauw

Belgisch Wit-Blauw
Belgisch Witblauw is een geliefd ras dat verspreid is over de hele wereld. Het staat bekend om zijn robuuste omvang, goed ontwikkelde spiermassa, mager, sappig en zeer mals vlees. Onze nationale trots!

Limousin

Limousin
Een edel ras. Het Limousinras vindt zijn oorsprong in weinig vruchtbare gebieden in het zuidwesten van Frankrijk. Deze magere weiden, die toch veel vitaminen bevatten, zorgen voor een gezond sterk veeras. Ook bij ons leven deze kudderunderen op uitgestrekte, natuurlijke weiden. Deze prachtige kleinere roodbruine runderen zijn enorm vruchtbaar. Al is hun grootste sterkte dat ze zich makkelijk aanpassen aan hun leefomgeving. En dat merk je aan hun vlees, dat dankzij de goede spierontwikkeling en een fijne vezel van uitstekende kwaliteit is. Een must voor echte vleesliefhebbers. 

West-Vlaams Rood

West-Vlaams Rood
West-Vlaams Rood is erkend als streekproduct, heeft een lange geschiedenis en is gekenmerkt door zijn groeikracht en uitstekende vleeskwaliteit. Dit ras hoort thuis in West-Vlaanderen en is de voorganger van het Belgisch Witblauw.

Het is een groot, lang en zwaar dier. Op je bord te herkennen aan een donkerrode kleur en een volle intense smaak met lichte vetdooradering.

Blonde d Aquitaine

Blonde d’Aquitaine
Een klassebak uit Zuid-West Frankrijk met fans tot ver daarbuiten. De meeste Blonde d’Aquitaine-runderen grazen in de Aquitaine-streek, tussen Bordeaux en Toulouse. Het zijn zeer rijzige en robuuste runderen. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daarom sterk gegeerd.

Blonde d'Aquitaine is een rundveeras dat valt onder de vleestypische rassen.. Het vlees van het Blonde d'Aquitaine rund is fijn van structuur, bijzonder mals.

Holstein

Holstein
Het Holsteinrund is gekend om zijn zwart-wit kleurpatroon en uitstekende melkproductie. Het vlees heeft een grove, maar zeer malse structuur. Het heeft een sterke vertdooradering. Smaaktoetsen van melk en boter.

Na rijping is het vlees mooi gemarmerd, licht van kleur en fijn van draad. Holsteinvlees is populair bij veel chef-koks.

Simmental

Simmental
Deze runderen worden zowel gehouden voor hun vlees als voor de productie van melk. Ze groeien op in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Door een dieet van grassen en alpenkruiden ontstaat vlees met een kenmerkende en zeer karaktervolle smaak.  Sterke vetdooradering.

Aubrac

Aubrac
Deze runderen voeden zicht met het sappige gras van de hooglandweiden van de Languedoc. Vlees met een kruidige smaak en lichte vetdooradering.

foto

Kalf

Kalfsvlees heeft minder ontwikkeld spierweefsel dan een volwassen rund maar de textuur is wel bijzonder verfijnd. De combinatie van de juiste voeding en jeugdige leeftijd geeft aan kalfsvlees een zachte en unieke smaak. Het is bovendien één van de weinige dierlijke voedingsmiddelen die vitamine C bevatten. Kalfsvlees is doorgaans mager tot zeer mager vlees. Het is rijk aan eiwitten, die goed verteerbaar zijn en een hoge biologische kwaliteit hebben, en een goede leverancier van B-vitaminen (vooral van B3 en B12) en van selenium en zink.
U vindt bij ons dagelijks kalfsblanket, kalfslapjes en vaak ook de kalfscotelet.

foto

Lam

Lamsvlees biedt heel wat culinaire mogelijkheden en is geschikt voor zowel de dagelijkse keuken als voor feestbereidingen. De meest gekende stukken lamsvlees zijn de lamsbout, de lamsfilet, de lamskotelet, de lamsragout, het lamskroontje en het lamsgehakt.

foto

Konijn

Konijn brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan en is relatief mager vlees. Konijn past daarom ter variatie prima in een gezonde voeding.

U kunt bij ons een volledig konijn krijgen of specifieke stukken apart.

foto

Wild

Ons wild aanbod is uiteraard afhankelijk van het jachtseizoen. Alles is op bestelling verkrijgbaar, zoals ondermeer:

  • hert
  • everzwijn
  • fazant
  • patrijs
  • haas
  • ...
foto

Gevogelte

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan gevogelte:

  • kip
  • kalkoen
  • piepkuiken
  • duif
  • kwartel
  • parelhoen
  • ...

Barbecue

Barbecue folderIn het seizoen vindt u bij ons een heel groot assortiment barbecuevlees. Geen mooi weer, maar toch zin om te barbecueën? geen nood, alles kan besteld worden het hele jaar door. 

Charcuterie

Paté & geleibereidingenKookworstSalamiHespenTraiteur bereidingen
foto

Paté & geleibereidingen

Paté is en blijft een klassieker. Op en top ouderwets, met de smaak van weleer tot innovatief, hip en trendy! Ons seizoensgebonden assortiment huisgemaakte patés is iets waar we trots op zijn. U vindt er vast en zeker je favoriet tussen. Bovendien vindt je hem nergens anders. Een groot deel van onze patés maken we ook in bokaaltjes. Zo kunt u ze langer bewaren of schenken aan vrienden en familie.
Daarnaast maken we ook potjesvlees, hoofdvlees en kalfskop,...

foto
foto
foto

Kookworst

U vindt bij ons ook een tiental huisgemaakte kookworsten in allerlei smaken. Bij ons krijgt je kleine bengel nog een schelletje, en u bent er vast en zeker zelf ook nog steeds gek op! 

foto

Salami

Een beetje salami? Dewelke had u gewenst?
Maak uw keuze uit een stuk of twintig verschillende salami’s en droge worsten!

foto
foto

Hespen

Hesp is een basisproduct. Toch vinden wij het van cruciaal belang dat ook een ‘simpel’ sneetje ham lékker is.
Maak uw keuze uit ons uitgebreid aanbod gekookte, gedroogde en gerookte hammen.

Proef onze heerlijke beenham. Dié pure smaak vind je alleen bij ons!

Traiteur bereidingen

Wat je zelf doet doe je beter? Misschien.. Maar we hebben allemaal weinig tijd en vaak geen zin om na een drukke werkdag nog te staan kokkerellen. Bij ons vindt u een groot aantal bereide gerechten die mee variëren met de seizoenen. Vol au vent, kalfszwezerikken, bereid stoofvlees, balletjes in tomatensaus, enz..

Zo kunt u genieten van een voedzame, lekkere maaltijd én hebt u nog tijd voor andere leuke dingen.

Traiteurformules

AperitiefFeestelijk broodKoud buffet
foto
foto
foto

Aperitief

1 meter charcuterie

1 meter charcuterie & kaas

1 meter charcuterie, kaas & tapas

verras uw gasten met één meter verfijnde charcuteriewaren, ideaal om te genieten bij het aperitief.

50,00 €/st

55,00 €/st

60,00€/st

Tapasschotel een gegarandeerd succes bij uw aperitief! Assortiment tapas, kaas en salami (minimum 4 pers) 10,00 €/pp

Tapasschotel DELUXE

uitgebreide tapasschotel met een waaier aan verschillende exclusieve aperitief charcuterie, kaas, tapas en dips (minimum 4 pers)

14,50 €/pp

Neem een kijkje op de webshop voor een ruimer assortiment en foto's.

foto
foto

Feestelijk brood

Verrassingsbrood
Wit brood. 48 boterhammen, 6 verschillende soorten beleg

Standaard préparé, hesp, crèmepaté, krabsalade, hespsalade en salami 45,00 €
Vis tonijn, noordzee, krab, zalm, gerookte zalm, viscocktail 55,00 €
Kaas 6 soorten kaasbeleg 50,00 €
À la carte - vanaf
45,00 €

 

Mini-sandwiches (minimum 20 stuks)
Gemengd assortiment belegde mini-broodjes met garnituur, gepresenteerd op een mooie houten schotel.
Een blikvanger op uw feesttafel!

Standaard hesp, filet américain, surimi salade, vleessalade, leverpaté, salami, ... 1,80 €/st
Deluxe gerookte zalm, garnaalsalade, wildpatés, parmaham, ... 2,10 €/st
foto
foto

Koud buffet

Charcuteriebuffet Rauwe ham, rosbief, hesp, kippenwit, hespenworst (2 soorten), salami, kipfilet kruiden, paté de campagne en filet américain préparé 14,00 €/pp
Visbuffet Gerookte en gepocheerde zalm, heilbot, gerookte forel, tomaat garnaal, krab-eitje en langoustine 28,50 €/pp
Gemengd buffet
(vlees &vis)

rosbief, hesp, kipfilet kruiden, hespenworst (2 soorten), salami, paté de campagne gerookte en gepocheerde zalm, heilbot en gerookte forel

23,00 €/pp

 

Bij alle schotels en buffetten kunnen er groentjes (+4,00€/pp) , aardappel (+2,50€/pp) en sausjes (+2,20€/pp) besteld worden. 

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

AUTOMATENSHOP 234 Food & More  

Je kan vanaf nu elke dag van de week bij ons terecht, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Net naast de winkel hebben wij een automatenshop gebouwd, waar je terecht kan voor charcuterie, salades, vers vlees, traiteurbereidingen en dagverse maaltijden. Je vindt er ook een automaat met brood, chocolade, groenten, fruit, bloemen, geschenkartikelen en snoepgoed. 

Er zijn ook lockers waarin u een bestelling kan laten klaarleggen en ophalen op een moment naar keuze. 

234 Food & More is gelegen in de Rijselstraat 234, net naast de slagerij en is geopend 7/7 telkens van 5u tot 23u. 

Betalen kan er enkel met de kaart.

Contact

Openingsuren
ma: gesloten  
di: gesloten  
wo: 08u00 - 12u30 14u00 - 18u30
do: 08u00 - 12u30 14u00 - 18u30
vr: 08u00 - 12u30 14u00 - 18u30
za: 08u00 - 12u30 14u00 - 18u30
zo: 08u00 - 12u30

14u00 - 18u30

BTW BE0831.755.402

Hebt U een vraag voor ons? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij bezorgen u een antwoord. 

Hebt U een bestelling? Bestel via de webshop (gele knop rechts boven de homepagina)

Charcuterie Josue Deleu

Rijselstraat 236-238, 8930 Menen

T: +32 (0)56 51 33 26
E: info@charcuteriedeleu.be

joynhibvan hier